مقالات

دوربین مداربسته AHD چیست؟

دوربین مداربسته AHD چیست؟

دوربین مداربسته AHD مخفف Analog High Definition بوده که یک تکنولوژی مدرن برای انتقال تصاویر، با کیفیت بسیار بالا است. از آنجایی که رزولوشن تصویر در دوربین‌های آنالوگ سنتی یک نقطه ضعف بزرگ به شمار می‌رفت، در سیستم‌های مداربسته آنالوگ تکنولوژی‌های جدیدی به وجود آمد تا این نقطه ضعف را جبران کند. AHD یکی از این تکنولوژی‌ها بوده که موجب دریافت تصاویر بدون هیچ تأخیری می‌شود. به علاوه وضوح تصویر در این دوربین‌ها بر اساس واحد مگاپیکسل است. لازم به ذکر است که کمپانی NextChip ابداع کننده این تکنولوژی محسوب می‌شود.

با وجود اینکه تصاویر ضبط شده توسط دوربین‌ها در تکنولوژی AHD به شکل آنالوگ انتقال می‌یابد، اما نوع کدگذاری در آن‌ها باعث شده تا تصاویر امکان انتقال با حجم بیشتر را داشته باشند. در نتیجه انتقال تصویر با حجم بیشتر منجر به کیفیت بهتر نیز خواهد شد و این ویژگی باعث محبوبیت AHD شده است. در تکنولوژی مذکور کدگذاری تصاویر با تراشه AHD TX انجام می‌شود؛ به عبارت دیگر تصاویر به صورت دیجیتال در مبدأ دریافت شده و کدگذاری می‌شوند. تراشه AHD TX نیز در مقصد این تصویر را دریافت کرده و در نهایت آن را برای ضبط به صورت دیجیتال آماده می‌کند.

پیشنهاد خرید

دوربین مینی اسپید دام دو لنز سیمکارتی مدل C20

3,850,000 تومان3,580,000 تومانخرید کنید

تکنولوژی AHD چیست؟

امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی از یک فناوری مدرن برای ضبط تصاویر سیستم‌های نظارتی استفاده می‌شود که AHD نام دارد. دوربین مدار بسته ای اچ دی به معنای دوربین مدار بسته آنالوگی است که از رزولوشن بالایی برخوردار بوده و نسل جدیدی از دوربین‌های آنالوگ محسوب می‌شود. این فناوری مدرن توانسته مشکل ضعف رزولوشن پایین تصویر را در دوربین‌های آنالوگ نسل قدیم برطرف کند.

افزایش متراژ ارسال تصاویر HD در دوربین مداربسته AHD یکی از مزیت‌های اصلی این دوربین به شمار می‌رود تا جایی که یک کابل کواکسیال در این دوربین می‌تواند تصاویر را تا 500 متر ارسال کند. از طرفی ارسال فیلم‌های ضبط شده HD نیز در این تکنولوژی در مقایسه با سایر تکنولوژی‌ها دارای هزینه کمتری است.

افزون بر تمامی این‌ها، در دوربین‌های ای اچ دی، سیگنال‌های ویدیویی در زمان ارسال فشرده‌سازی نمی‌شوند که همین مورد باعث حفظ کیفیت فیلم خواهد شد. زمان تأخیر در ارسال و دریافت تصاویر در این فناوری مدرن صفر بوده و کاربران در زمان ضبط تصاویر می‌توانند آن را تماشا کنند.

تکنولوژی AHD چیست؟

پیشنهاد خرید

دوربین ورزشی گوپرو GoPro

4,860,000 تومان4,559,000 تومانخرید کنید

معرفی دوربین مداربسته AHD

سال‌ها بود که دو تکنولوژی دوربین مدار بسته تحت شبکه و همین‌طور دوربین مدار بسته آنالوگ کار می‌کردند و با وجود تکنولوژی HDSDI، هیچ یک موفق به کسب جایگاه خاصی در دنیای دوربین‌های مدار بسته نشدند؛ زیرا کیفیت دوربین‌های آنالوگ پایین بوده و دوربین‌های تحت شبکه نیز از یک مگاپیکسل تا بالاتر به بازار عرضه می‌شدند.

کمپانی معروف کره که سازنده چیپست نیز بود، موفق شد تا به تکنولوژی دست پیدا کند که مشکلات موجود در تکنولوژی مذکور را رفع می‌کرد. این کمپانی برای تکنولوژی خود نام AHD را برگزید. استفاده از دوربین مداربسته AHD به سرعت رایج شد و مورد استقبال قرار گرفت. قیمت مناسب، برخورداری از منبع باز و همین‌طور ساخت نرم‌افزارهای دلخواه توسط شرکت‌های سازنده دوربین مداربسته از عمده دلایل استقبال از این سیستم است.

تفاوت اصلی دوربین‌های ADH با دوربین‌های مداربسته آنالوگ در کیفیت آن‌ها است. به عبارت دیگر سیستم‌های آنالوگ می‌توانند تصاویر را با حداکثر کیفیت 960H ارائه دهند و این در حالی است که دوربین مداربسته در بدترین حالت می‌تواند تصویربرداری را با کیفیت 720P انجام دهد. در بهترین حالت نیز این دوربین می‌تواند با کیفیت 1080P تصاویر را ضبط کند.

معرفی دوربین مداربسته AHD

انواع دوربین مداربسته AHD

برای آشنایی بیشتر با تکنولوژی AHD لازم است تا با انواع آن آشنا شویم. این دوربین‌ها از نظر کیفیت تصویر، ظاهر و بدنه به چند دسته تقسیم می‌شوند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

یکی از دوربین مداربسته AHD، دوربین مداربسته صنعتی است که ظاهری مستطیل شکل داشته و از پلاستیک مقاوم یا فلز ساخته می‌شود. از دوربین مداربسته صنعتی در محیط‌های مسکونی، تجاری و صنعتی استفاده می‌شود. با وجود اینکه این دوربین از قابلیت دید در شب برخوردار نیست، اما در تاریکی هم می‌تواند تصاویر مناسبی را ارائه دهد. به علاوه لنز آن نیز متناسب با نیاز مشتری در اختیارش قرار می‌گیرد. به دوربین مداربسته صنعتی، باکس یا دوربین جعبه‌ای نیز می‌گویند.

دوربین مداربسته Dome یکی ‌دیگر از انواع دوربین مدار بسته ای اچ دی بوده که به دلیل ظاهر گنبدی که دارد، این‌طور نام‌گذاری شده است. از این دوربین به دلیل مقاومت پایینِ بدنه‌اش در فروشگاه‌ها، هتل‌ها، محیط‌های تجاری و اداری استفاده شده و آن را روی سقف نصب می‌کنند. دوربین مداربسته دام از قابلیت دید در شب برخوردار بوده و می‌توان برای اتصال آن‌ها به جای کابل از شبکه اینترنت استفاده کرد.

دوربین مداربسته بولت نیز از انواع دوربین‌ مداربسته AHD محسوب شده و شکلی استوانه‌ای دارد. جنس بدنه این دوربین فلزی بوده و ضد ضربه است، در نتیجه کاربرد زیادی در صنعت دارد. به علاوه این دوربین‌ها به چراغ LED مجهز هستند که منجر به افزایش قابلیت دید در شب در آن‌ها می‌شود.

نوع دیگر، دوربین مداربسته چرخشی است که با داشتن قابلیت چرخش و همچنین کیفیت بالا به عنوان یکی از پرطرفدارترین دوربین‌های مداربسته به شمار می‌رود و توانسته رضایت افراد زیادی را جلب کند.

تقسیم‌بندی دوربین‌های مداربسته AHD از نظر کیفیت نیز به صورت زیر است:

دوربین مداربسته AHD 960h

دوربین مداربسته AHD 720p HD

دوربین مداربسته AHD 1080p HD

انواع دوربین مداربسته AHD

پیشنهاد خرید

دوربین لامپی سیمکارتی v380

2,880,000 تومان2,460,000 تومانخرید کنید

تفاوت دوربین مداربسته AHD و IP

اطلاع از تفاوت دوربین مداربسته AHD و IP برای انتخاب برتر جهت حفظ امنیت اماکن مورد نظر دارای اهمیت زیادی است. به دوربین‌های تحت شبکه که برای ضبط تصاویر و ارسال آن، به دستگاه پردازش تصویر نیازی ندارند، دوربین مداربسته IP گفته می‌شود. از این دوربین‌ها بیشتر برای نظارت استفاده می‌کنند. همچنین برخی از آن‌ها به دستگاه NVR برای ضبط و ذخیره نیاز دارند.

دوربین مداربسته IP به عنوان نسل پیشرفته‌تری از دوربین‌های مداربسته محسوب شده که با کیفیت تصاویر متفاوتی عرضه می‌شوند. این دوربین‌ها در مقایسه با دوربین AHD از کیفیت تصویر بهتری برخوردار است. به علاوه تصویر این دوربین از طریق دستگاه NVR ذخیره خواهد شد؛ اما کاربرد دوربین‌های مداربسته AHD ساده‌تر از دوربین‌های IP است.

در ارتباط با قابلیت انتقال اطلاعات توسط کابل در این دو دوربین باید بگوییم که انتقال تصاویر در دوربین مداربسته AHD تا 500 متر قابل انجام بوده و این میزان در دوربین‌های مداربسته IP تا صد متر است.

دوربین‌های مداربسته IP از لحاظ نرم‌افزاری رنج خاصی دارند و تحت استانداردهای مشخصی کار می‌کنند. به همین علت قابلیت‌های همگام‌سازی این دوربین‌ها با سیستم‌های جدید و خدمات پشتیبانی آن‌ها دشوار است؛ اما دوربین مداربسته AHD از قابلیت همگام‌سازی بالایی برخوردار بوده و تعداد دوربین‌هایی که به صورت اختصاصی تولید می‌شوند در حال کاهش است.

قیمت، از دیگر تفاوت دوربین مداربسته AHD و IP بوده، به طوری که دوربین‌های IP از قیمت بیشتری برخوردار هستند و به تجهیزات بیشتری هم نیاز دارند.

در ارتباط با مقایسه رزولوشن تصویر در این دوربین‌ها می‌توان گفت که دوربین‌های مداربسته IP تا 30 مگاپیکسل و دوربین‌های مداربسته AHD تا 8 مگاپیکسل تولید شده‌اند. البته کاربرد دوربین‌هایی با کیفیت بیش از چهار مگاپیکسل بسیار کم بوده و با توجه به قیمت بالایی که این دوربین‌ها دارند، از مصرف چندانی برخوردار نیستند.

دوربین‌های مداربسته ADH نیاز به کابل کواکسیال و همین‌طور برق مجزا داشته ولی دوربین‌های IP این ویژگی را دارند تا برق و اطلاعات را توسط کابل لن به صورت هم‌زمان جابه‌جا کنند.

در دوربین مداربسته IP امکان استفاده از سوییچ وجود دارد. سوییچ مشابه جعبه‌ای از چند درگاه بوده و ارتباطی مستقیم بین درگاه دستگاه مبدأ با درگاه دستگاه مقصد برقرار می‌شود. بدین ترتیب بسته‌ها به طور مستقیم ارسال شده و جهت انتقال دیتا و مدیریت کابل مورد استفاده قرار می‌گیرند. به علاوه استفاده از سوییچ در پروژه‌های سری اهمیت بیشتری دارد، زیرا به کاهش کابل‌کشی منجر می‌شود.

به طور کلی می‌توان گفت که انتخاب یک دوربین مداربسته مناسب بایستی براساس نیاز متقاضی، نوع مکان و همین‌طور قابلیت‌های سیستم و بودجه مشتری صورت بگیرد.

تفاوت دوربین مداربسته AHD و IP

پیشنهاد خرید

دوربین وای فای چرخشی ۳ مگاپیکسل مدل p20

1,290,000 تومان1,135,000 تومانخرید کنید

رزولوشن تصویر در دوربین مداربسته AHD

توجه به رزولوشن دوربین مداربسته از موارد مهمی است که باید در زمان انتخاب این محصول به آن توجه کنید. این ویژگی نشان‌دهنده تعداد پیکسل‌های تصویر است. دوربین‌های مداربسته AHD در دو نسل تولید شده‌اند. نسل اول این دوربین‌ها تصاویری با رزولوشن 1 مگاپیکسل و کیفیت 720P را ارسال می‌کنند. نسل دوم دوربین مداربسته ADH نیز تصاویری با رزولوشن 2 مگاپیکسل و همین‌طور کیفیت 1080P را ضبط می‌کند. لازم به ذکر است که برای دوربین‌های AHD در حال حاضر امکان ارتقا تصویر وجود نداشته و شاید در آینده نیز این امکان به وجود نیاید.

پیشنهاد خرید

دوربین سولار خورشیدی وای فای مدل v360

3,980,000 تومان2,950,000 تومانخرید کنید

کابل‌های مورد استفاده برای دوربین مداربسته ای اچ دی

در این بخش می‌خواهیم بدانیم که دوربین‌های مداربسته AHD با چه نوع کابلی کار می‌کنند. در این رابطه باید بگوییم که این دوربین‌ها با کابل کواکسیکالی کار می‌کنند که برای اتصال دوربین‌های آنالوگ قدیمی مورد استفاده قرار می‌گرفت. به طور کلی می‌توان گفت که برای اتصال دوربین به دستگاه DVR از کابل کواکسیکال RG59 یا RG6 استفاده می‌شود.

کابل کواکسی R59 بدون از دست دادن ویدیو در مسافت‌های طولانی قابل اجرا است. به علاوه در دوربین‌های ای اچ دی می‌توان از کابل UTP با بالون‌های ویدیویی برای اجرای سیستم کابل‌کشی حتی تا 320 متر نیز استفاده کرد.

لازم به ذکر است که تکنولوژی AHD حساسیت کمی به کیفیت و طول کابل داشته که همین مورد به عنوان یکی از مزیت‌های این تکنولوژی محسوب می‌شود. همان‌طور که اشاره شد، استفاده از کابل RG60 تأثیر زیادی در افزایش مسافت داشته، به طوری که این مسافت تا 1000 متر هم می‌رسد.

کابل‌های مورد استفاده برای دوربین مداربسته ای اچ دی

پیشنهاد خرید

دوربین ۳ لنزه icsee

4,200,000 تومان2,878,000 تومانخرید کنید

نحوه نصب دوربین‌های مداربسته ای اچ دی

از آنجایی که نصب دوربین مداربسته ای اچ دی منجر به تأمین امنیت و حفظ جان و مال افراد می‌شود، در این بخش می‌خواهیم به نحوه نصب آن بپردازیم.

نصب این دوربین باعث می‌شود تا افراد در زمان سفر خاطری آسوده از امنیت خانه خود داشته باشند و در طول سفر به بررسی تصاویر ضبط شده توسط دوربین‌های مداربسته بپردازند. در صورتی که خودتان اقدام به خرید دوربین‌های مداربسته کرده‌اید، می‌توانید اقدامات لازم را برای نصب آن نیز انجام دهید تا بدین ترتیب هزینه‌های شما کاهش پیدا کند. اولین قدم در نصب این وسیله، تهیه لیستی از نیازها است؛ به عبارت دیگر شما باید مشخص کنید که در چه مکان‌هایی به نظارت تصویری و کنترل نیاز دارید.

از آنجایی که نظارت تک تک نقاط خانه توسط دوربین‌های مداربسته گران و غیرضروری است، بنابراین باید نقاطی از خانه را که به نظارت بیشتر نیاز دارد به دوربین مداربسته مجهز کرد. برای اینکه به صورت دقیق نقاط نیازمند به دوربین مداربسته را مشخص کنید، نقشه را روی کاغذی کشیده و این نقاط را تعیین کنید. در انتها نیز نقاط مشخص شده را بررسی کنید تا از انتخاب صحیح آن‌ها مطمئن شوید.

به طور کلی می‌توان گفت مکان‌های ضروری برای نصب دوربین‌های مداربسته AHD عبارت‌اند از: ایوان، راه‌پله‌ها، کوچه یا خیابان خانه مورد نظر، پنجره‌های رو به خیابان و همین‌طور درب جلویی و پشتی خانه. برای نصب دوربین‌های مداربسته AHD به یک سری لوازم و تجهیزات نیاز است که نصاب از آن اطلاع دارد.

برای خرید امکان تهیه تمام دستگاه‌ها به صورت جداگانه وجود دارد؛ اما به طور معمول سیستم نظارت تصویر به صورت پکیج آماده راحت‌تر است. سیستم امنیتی مورد نیاز شما می‌تواند شامل حداقل 2 یا 3 دوربین مداربسته، دستگاه DVR، کابل دوربین مداربسته، سوکت شبکه و همین‌طور منبع تغذیه باشد. در صورتی که محیط مورد نظر شما چندان بزرگ نیست، می‌توانید از یک سیستم دوربین مداربسته بیسیم استفاده کنید.

برای نصب پکیج دوربین مداربسته معمولی برای خانه به دو یا سه دوربین جهت نظارت درب‌ها و همین‌طور یک دستگاه DVR با فضای ذخیره‌سازی برای ضبط چند روز ویدیو نیاز است. در صورتی که قصد دارید برای نظارت کودکان و اماکن مهم خانه دوربین نصب کنید، به تعداد یک تا سه دوربین نیاز دارید تا تمامی محیط را پوشش دهد.

هر زمان که دوربین مداربسته AHD مورد نیاز خود را مشخص کردید باید نسبت به خرید آن اقدام کنید. چنانچه در انتخاب این محصول سردرگم هستید، کارشناسان تاپ دوربین آماده راهنمایی شما عزیزان خواهند بود.

از نکات مهم دیگر در زمان نصب دوربین‌های مداربسته AHD می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • بررسی دقیق شرایط محیط مورد نظر مانند دما، رطوبت، نور، ارتفاع، زاویه دید و …
  • هدف متقاضی از نصب این دوربین
  • در اختیار داشتن نقشه کلی از منطقه مورد نظر
  • ارزیابی شرایط محل برای ایجاد حفره و جهت جلوگیری از به وجود آمدن خسارت در محل نصب
  • مشخص کردن مکان‌هایی که نیاز به سوراخ شدن و ایجاد حفره دارند.
  • تعیین دقیق محل عبور کابل‌ها و همین‌طور علامت‌گذاری آن‌ها
  • نصب اصولی لوله فلکسی، لوله‌های فلزی و همین‌طور داکت‌ها
  • برش کابل برق در اندازه مناسب و ابعاد مورد نیاز
  • جاگذاری کابل برق در لوله‌ها و همین‌طور محفظه داکت
  • نصب آداپتور به صورت جداگانه برای هر دوربین
  • نصب فیش‌های دوربین مداربسته و همین‌طور فیش دستگاه DVR در محل مخصوص خود
  • روشن کردن دوربین و ارزیابی تصویر
  • تنظیم دوربین‌ها
  • بر روی دستگاه DVR هارددیسک نصب کنید.
  • هارددیسک را فرمت کنید.
  • تنظیم تاریخ، نور، زمان‌بندی و سایر موارد

نحوه نصب دوربین‌های مداربسته ای اچ دی

قیمت و هزینه دوربین مداربسته AHD

در صورتی که می‌خواهید هزینه نصب دوربین‌های مداربسته AHD را در محل زندگی و یا کسب و کار خود محاسبه کنید، بایستی عوامل مختلفی را مورد بررسی قرار دهید. در ادامه به معرفی این عوامل می‌پردازیم.

یکی از مهم‌ترین مواردی که منجر به افزایش و یا کاهش هزینه در فرآیند راه‌اندازی این سیستم‌ امنیتی می‌شود، تعداد دوربین مداربسته است. افزایش تعداد دوربین‌ها با توجه به شرایط پروژه می‌تواند منجر به افزایش هزینه‌ها شود.

عامل دیگر در تعیین قیمت دوربین‌ها، نوع برند آن‌ها است. محصولات تولید شده توسط برندهای مختلف از تکنولوژی و کیفیت‌های متفاوتی برخوردار هستند که همین موضوع بر قیمت آن‌ها تأثیرگذار خواهد بود.

محل اجرای پروژه و نوع مکان نیز تأثیر زیادی در قیمت نصب دوربین‌های مداربسته دارد. این دوربین‌ها می‌توانند در مکان‌های متفاوتی مانند اداری، تجاری، ویلا، بیمارستان، آپارتمان، صنعتی و … نصب شوند.

نصب کابل‌های دوربین مداربسته و مسیر قرارگیری آن‌ها می‌تواند شرایط سختی را برای کابل‌کشی و نصب زیر‌ساخت‌ها ایجاد کند. این موارد بر روی هزینه نصب این دوربین‌ها اثرگذار خواهد بود. از طرفی در صورتی که موقعیت جغرافیایی محل اجرای پروژه نیز خارج از محدوده شهری و یا در مناطق جغرافیایی خاصی باشد، قیمت نصب بیشتر می‌شود.

هزینه نصب دوربین در خانه نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد که از آن می‌توان به تعداد دوربین مداربسته، نوع دوربین‌ها، محل قرارگیری دوربین‌ها و مدت زمان ذخیره تصویر اشاره کرد.

قیمت و هزینه دوربین مداربسته AHD

خرید دوربین مداربسته AHD در فروشگاه تاپ دوربین

با وجود تمام مزایایی که در خرید دوربین‌های مداربسته AHD وجود دارد، تهیه این محصول از یک فروشگاه معتبر برای بهره‌مند شدن از کیفیت آن دارای اهمیت زیادی است. تاپ دوربین یکی از برترین فروشگاه‌های اینترنتی در زمینه فروش دوربین مداربسته AHD بوده که با ارائه باکیفیت‌ترین محصولات توانسته باعث جلب رضایت مشتریان خود شود. شما نیز برای خرید این محصول می‌توانید از طریق این سایت اقدام کرده و از مزایای یک خرید امن بهره‌مند شوید.

سخن پایانی

دوربین مداربسته AHD به دوربین آنالوگی می‌گویند که از رزولوشن بالایی برخوردار بوده و تصاویر را به صورت باکیفیت ارائه می‌دهد. این تکنولوژی می‌تواند تصاویر را بدون تأخیر ارائه داده و موجب رضایت خاطر مشتریان شود. از طرفی نوع کدگذاری نیز در این دوربین‌ها باعث شده تا تصاویر بتوانند با حجم بیشتری انتقال یابند. همچنین سیگنال‌های ویدیویی در این دوربین‌ها فشرده‌سازی نشده و در نتیجه جزئیات تصاویر به صورت عالی حفظ خواهند شد.اگر شما هم قصد خرید دوربین مداربسته AHD  را دارید، ما به شما سایت تاپ دوربین را پیشنهاد میکنیم.

سوالات متداول

دوربین‌های مداربسته AHD برای چه استفاده می‌شوند؟

از این دوربین‌ها برای ضبط تصاویر امنیتی و همین‌طور نظارت بر امنیت عمومی استفاده می‌شود.

نصب دوربین‌های مداربسته AHD چقدر هزینه دارد؟

به طور کلی می‌توان گفت که هزینه این دوربین‌ها به عوامل مختلفی مانند تعداد، نوع برند، مکان نصب و … بستگی خواهد داشت.

NVR چیست؟

NVR ضبط کننده ویدیویی شبکه است.