مقالات

تفاوت دوربین مداربسته بیسیم و با سیم

تفاوت دوربین مداربسته بیسیم و باسیم

آیا می‌دانید تفاوت دوربین مداربسته بیسیم و باسیم چیست؟ به نظر شما کدام یک از دوربین‌های مداربسته مذکور گزینه بهتری برای شما خواهد بود؟ همان‌طور که می‌دانید، دوربین‌های مداربسته به عنوان نوعی دستگاه نظارتی می‌توانند بر تمامی حرکاتی که در یک محیط خاص رخ می‌دهد، کنترل داشته باشند. این تجهیزات توسط برندهای مختلف در انواع مدل‌های باسیم و بی‌سیم طراحی و تولید می‌شوند که هر یک از آن‌ها مزیت‌ها و معایبی دارند؛ اما سوال اینجا است که کدام یک از آن‌ها بهتر عمل می‌کند؟

برای این که بتوانید انتخاب مناسب‌تری داشته باشید، لازم است که فرق دوربین مداربسته بیسیم و باسیم را به طور کامل بشناسید. به منظور انجام این کار کافی‌ است که امتیازات و ایرادات هر یک از سیستم‌های مذکور را مورد بررسی قرار داده و در نهایت تصمیم‌گیری کنید. در ادامه این راهنما ضمن آشنایی بیش‌تر با چیستی هر یک از دوربین‌های مداربسته مذکور، به مقایسه مزایا و معایب آن‌ها با یکدیگر نیز خواهیم پرداخت. با تاپ دوربین همراه باشید!

 

تفاوت دوربین مدار بسته وایرلس و باسیم

 

دوربین مدار بسته وایرلس

در دنیای امروز با توجه به پیشرفت تکنولوژی، تجهیزات و دستگاه‌های ایمنی نیز دستخوش تغییرات بسزایی شده‌اند که یکی از این تغییرات حذف سیم و کابل در ساختار تجهیزات مذکور است. برای این که بتوانید تفاوت دوربین مدار بسته وایرلس و باسیم را به خوبی درک کنید، لازم است که ساختار و ماهیت نوع وایرلس را در درجه اول به طور کامل بشناسید.

دوربین‌های مداربسته وایرلس (Wireless security camera) از جمله تجهیزات ایمنی-نظارتی به حساب می‌آیند که می‌توان به کمک آن‌ها اطلاعات و تصاویر مورد نیاز را به واسطه یک ارسال‌کننده بی‌سیم به نقطه‌ای دیگر فرستاد. اکثر دوربین‌هایی که دارای طراحی وایرلس هستند برای کارکرد تنها به یک یا دو کابل به منظور تأمین برق نیاز خواهند داشت؛ از این رو واژه «بی‌سیم» بیش‌تر به نحوه ارسال اطلاعات به واسطه آن‌ها اشاره دارد.

 

دوربین مدار بسته وایرلس

 

پیشنهاد خرید

دتکتور دود دوربین دار

2,835,000 تومان2,610,000 تومانخرید کنید

مزایای دوربین مدار بسته بیسیم یا وایرلس

سه مزیت اصلی دوربین مدار بسته بیسیم یا وایرلس:

فرآیند نصب آسان

از جمله مزیت‌ها و جنبه‌های تفاوت دوربین مداربسته بیسیم و باسیم در نحوه نصب آن‌ها است. در حالت کلی، دوربین‌های مداربسته بی‌سیم به سرعت و به راحتی در هر مکانی قابل نصب هستند. جالب است بدانید که می‌توان این دوربین‌ها را با استفاده از منبع برق مستقل هم‌چون باتری‌ها نصب کرد و لزومی بر نزدیکی آن‌ها به پریز برق نیست. علاوه بر این، امکان نصب دوربین‌های نظارتی بی‌سیم مخفی در مکان پنهان با اهداف نظارتی نیز فراهم است.

قابل حمل

از دیگر مزیت‌های استفاده از این نوع دوربین‌های مداربسته، آسان بودن نصب و جابه‌جایی آن‌ها است؛ به همین خاطر چنین دوربین‌هایی برای املاک اجاره‌ای گزینه‌ای ایده‌آل به حساب می‌آیند. امکان قرار دادن دوربین‌های بی‌سیم تحت شبکه در مکانی حتی در نقاطی که فاقد منبع تغذیه است وجود خواهد داشت؛ بنابراین، می‌توان از این دوربین‌ها برای استفاده موقت نیز کمک گرفت.

مقیاس‌پذیر بودن

از دیگر مواردی که در چهارچوب تفاوت دوربین مداربسته بیسیم و باسیم نیز قرار می‌گیرد، مقیاس‌پذیر بودن دوربین‌های مداربسته وایرلس است؛ به طوری که می‌توان دوربین‌های مذکور را در صورت نیاز با سهولت بیش‌تری به سیستم ضبط متصل کرد.

 

مزایای دوربین مدار بسته بیسیم یا وایرلس

 

پیشنهاد خرید

دوربین زوم دار 10x خورشیدی سیم کارتی

16,490,000 تومان12,400,000 تومانخرید کنید

معایب دوربین مدار بسته بی سیم

سه عیب اصلی دوربین مدار بسته بی سیم:

برد محدود و امکان تداخل

از جمله معایب سیستم‌های مذکور، برد محدود آن‌ها است؛ به این معنا که دوربین‌ها به منظور ارائه عملکرد صحیح می‌بایست در محدوده گیرنده قرار بگیرند. همچنین، یکی دیگر از مواردی که سبب ایجاد تفاوت دوربین مداربسته بیسیم و باسیم می‌شود بحث تداخل است. سیستم‌ دوربین‌های مداربسته بی‌سیم همواره در معرض تداخل سایر دستگاه‌های بی‌سیم هم‌چون مایکروویو و تلفن‌های بی‌سیم قرار خواهند داشت.

 

برد محدود و امکان تداخل دوربین بی سیم

 

عمر باتری پایین و قدرت سیگنال ضعیف

درست است که دوربین‌های مداربسته وایرلس به منظور تأمین انرژی از یک منبع مستقل نظیر باتری بهره می‌برند و گاهی این موضوع به ویژه در زمان قطعی برق می‌تواند یک مزیت به حساب آید، اما بحث دیگری مطرح بوده و آن هم مربوط به عمر محدود باتری‌ها است؛ به همین خاطر کاربران دوربین‌های بی‌سیم می‌بایست به صورت دوره‌ای در صورت تمام شدن شارژ باتری یا خرابی آن را تعویض کنند. افزون بر این، قدرت سیگنال دوربین‌های مذکور می‌تواند در اثر وجود موانعی نظیر درختان و یا دیوارها کاهش پیدا کند.

قیمت بالاتر

مورد بعدی که می‌تواند سبب ایجاد تفاوت دوربین مداربسته بیسیم و باسیم شود، مربوط به قیمت این دو محصول است. به طور معمول قیمت دوربین‌های مداربسته بی‌سیم در مقایسه با دوربین‌های مداربسته باسیم به دلیل کارایی بیشتر و بهره‌مندی از تکنولوژی روز، قیمت گران‌تری خواهد داشت.

 

معایب دوربین مدار بسته بی سیم

 

کاربرد دوربین مدار بسته وایفای یا بی سیم

  • استفاده در سیستم امنیتی خانگی: استفاده از دوربین‌های مداربسته بی‌سیم یک روش مقرون به صرفه و کارآمد برای اجرای سیستم نظارتی در منازل به حساب می‌آید؛ به ویژه اگر ملک اجاره‌ای باشد. برای اجرای این نوع از سیستم‌های نظارتی نیازی به اجرای کابل‌های ویدئو از طریق سقف‌ها و دیوارها نبوده و به همین خاطر اگر خانه اجاره‌ای باشد، برای نصب این تجهیزات به تأیید صاحب‌خانه نیازی نخواهد بود.
  • استفاده در انبار: کاربرد بعدی دوربین‌های مذکور در انبار و ساختمان دیگری به غیر از ساختمان اصلی است؛ چرا که امکان ارسال سیگنال‌های بی‌سیم به هر مکانی فراهم خواهد بود؛ به عنوان مثال می‌توانید از این دوربین‌ها برای تماشای حیواناتی که در انبار خانه هستند استفاده کنید.
  • استفاده به منظور اجرای قانون: مصرف بعدی دوربین‌های مداربسته مذکور در اجرای قانون به منظور جلوگیری از جرایم است. همان‌طور که گفته شد، امکان نصب آسان این نوع از دوربین‌ها که از جمله موارد تفاوت دوربین مداربسته بیسیم و باسیم بوده وجود دارد؛ به همین دلیل می‌توان این نوع از دوربین‌های مداربسته را در هر مکانی نصب کرد و اطلاعات ویدئویی را از طریق شبکه وایرلس به دستگاه دولتی انتقال داد.

 

کاربرد دوربین مدار بسته وایفای یا بی سیم

 

پیشنهاد خرید

پاور سوئیچینگ 5 آمپر 12 ولت

168,000 تومان130,000 تومانخرید کنید

دوربین مدار بسته با سیم

این نوع از دوربین‌ها به عنوان دوربین‌های سنتی و قدیمی به حساب می‌آیند که عموماً در محیط‌های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرند. تجهیزات نظارتی مذکور برای کارکرد، به اتصال کابل به منبع برق نیاز داشته و با کمک اینترنت می‌توانند یک اتصال پایدار ایجاد کنند.

 

دوربین مدار بسته با سیم

 

پیشنهاد خرید

پاور سوئیچینگ 20 آمپر صنعتی 12 ولت

510,000 تومان460,000 تومانخرید کنید

مزایای دوربین مدار بسته با سیم

سه مزیت اصلی دوربین مدار بسته با سیم:

قابل اطمینان

اصلی‌ترین امتیاز دوربین‌های مداربسته باسیم مربوط به قابل اطمینان بودن آن‌ها از لحاظ ایمنی است. این وجه تفاوت دوربین مداربسته بیسیم و باسیم باعث می‌شود که سیستم‌های امنیتی-نظارتی، سیمی به علت وجود اتصالات فیزیکی بین دوربین، ضبط کننده و همچنین روتر تداخل سیگنال نداشته باشند.

مناسب برای راه‌حل‌های امنیتی دائمی و بلند مدت

از دیگر امتیازات این نوع از دوربین‌های مداربسته، مناسب بودن آن‌ها برای مشاغل و یا صاحبان خانه‌ای بوده که به نظارت دائمی نیاز دارند. با نصب یک‌باره این نوع از سیستم‌های ایمنی می‌توانید با خاطری آسوده از آن‌ها برای مدت زمان طولانی بدون نگرانی در مورد تداخل یا احتمال حملات سایبری بهره ببرید.

 

مزایای دوربین مدار بسته با سیم

 

نرم‌افزارهای تجمیع تصاویر

از جمله اصلی‌ترین فاکتورهایی که در زمان انتخاب سیستم دوربین مداربسته بی‌سیم یا باسیم تأثیرگذار بوده، مربوط به تعداد دوربین‌های مورد نیاز محل است. اکثر مشاغل با املاک بزرگ و یا صاحبان خانه تمایل دارند که پوشش جامعی بر نقاط مختلف محل داشته باشند؛ به همین خاطر غالباً به بیش از 4 دوربین نیاز پیدا می‌کنند که در این صورت به سیستمی نیازمندند که از قابلیت پشتیبانی از تمامی دوربین‌ها و ایجاد پیوند بین آن‌ها برخوردار باشد.

 

نرم‌افزارهای تجمیع تصاویر در دوربین های مداربسته

 

پیشنهاد خرید

بیسیم واکی تاکی Motorola مدل MT-888

2,240,000 تومان1,920,000 تومانخرید کنید

معایب دوربین مدار بسته با سیم

سه عیب اصلی دوربین مدار بسته با سیم:

آسیب‌پذیر در برابر قطعی برق

یکی از مواردی که سبب ایجاد تفاوت دوربین مداربسته بیسیم و باسیم می‌شود، قدرت این تجهیزات در برابر قطعی ناگهانی برق است. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، دوربین‌های مداربسته وایرلس به منظور کارکرد به یک منبع مستقل برق نیاز داشته و می‌توانند با شارژ باتری کار کنند. در حالی که دوربین‌های مداربسته سیمی برای کارکرد به اتصال مستقیم به منبع برق نیاز دارند و در زمان قطعی برق در صورت عدم وجود برق جایگزین هم‌چون یو پی اس‌ها، خاموش شده و از کار می‌افتند.

فرآیند نصب طولانی

مورد بعدی نحوه نصب این نوع از دوربین‌ها بوده که باز هم سبب ایجاد تفاوت دوربین مداربسته بیسیم و باسیم می‌شود. از آنجایی که این تجهیزات برای کارکرد از کابل‌کشی و سیم بهره می‌برند، فرآیند نصب آن‌ها به دلیل اجرای سیستم کابل‌کشی طولانی‌تر خواهد بود.

 

معایب دوربین مدار بسته با سیم

 

کاربرد دوربین مدار بسته با سیم

دوربین‌های مداربسته سیمی به کمک کابل کواکسیال یا کابل اترنت به دستگاه ضبط مرکزی متصل خواهند شد. در حالت کلی می‌توان از دوربین‌های مداربسته سیمی در کنترل نظامی، کنترل ترافیک، کنترل خطوط تولید مراکز صنعتی و کارخانجات، کنترل تردد اشخاص و همچنین اتومبیل‌ها، کنترل پالایشگاه‌ها برای جلوگیری از وقوع آتش‌سوزی، کنترل و جلوگیری از نشتی آب و… بهره‌گیری کرد.

 

کاربرد دوربین مدار بسته با سیم

 

سخن پایانی

با شناخت تفاوت دوربین مداربسته بیسیم و باسیم می‌توانید بهترین و مناسب‌ترین سیستم نظارتی-امنیتی را در محل مورد نظر اعمال کنید. دوربین‌های مداربسته در انواع مختلف وایرلس و سیمی در بازار قابل خرید هستند که هر یک از آن‌ها مزیت‌ها و معایب مخصوص به خود را دارند؛ در نتیجه برای انتخاب بهترین نوع دوربین لازم است که مشخصات هر یک از آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کرده تا بتوانید انتخابی بهینه و مطلوب داشته باشید.

 

سوالات متداول

  • دوربین مداربسته بولت چیست؟

دوربین‌هایی استوانه‌ای بوده که برای فضاهای باز کاربرد دارند. این دوربین‌ها بر روی دیوار و یا سقف نصب خواهند شد.

  • دوربین مدار بسته دام چیست؟

دوربین‌های گنبدی شکل بوده که در فضای داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دوربین‌ها برای نصب بر روی سقف طراحی می‌شوند.

  • دوربین مداربسته با سیم بهتر است یا بی‌سیم؟

بسته به نیاز، بودجه و محیطی که می‌خواهید نظارت و کنترل بر روی آن داشته باشید می‌توانید از هر یک از دوربین‌های مذکور بهره ببرید.