مقالات

سیستم اتو ترکینگ ردگیری خودکار چیست؟

سیستم اتو ترکینگ ردگیری خودکار

آیا می‌دانید سیستم اتو ترکینگ ردگیری خودکار چیست و در چه مواقعی از این سیستم استفاده می‌شود؟ سیستم اتو ترکینگ (Auto Tracking System) از جمله سیستم‌های پرکاربرد در سالن‌های کنفرانس به حساب آمده که اصلی‌ترین وظیفه آن هدایت شدن به طرف جایگاه سخنران است و به صورت هم‌زمان سبب پخش تصویر فرد در پرده نمایش یا مانیتورها می‌شود. در حقیقت، سیستم اتو ترکینگ همان دوربین‌هایی هستند که در سالن‌های کنفرانس به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرند. با کمک این سیستم، کلیه حضار می‌توانند به صورت هم‌زمان هم صدای سخنران را شنیده و هم تصویر او را مشاهده کنند.

در ادامه این راهنما ضمن آشنایی بیش‌تر با سیستم اتو ترکینگ ردگیری خودکار، به بررسی عملکرد و کارایی این سیستم نیز خواهیم پرداخت. برای کسب اطلاعات بیش‌تر پیرامون دوربین‌های ردگیری خودکار با ما تا انتهای این راهنما همراه باشید!

 

 سیستم ردگیری خودکار

 

 

پیشنهاد خرید

دوربین ورزشی گوپرو GoPro

4,860,000 تومان4,559,000 تومانخرید کنید

آشنایی با سیستم اتوترکینگ ردگیری خودکار

برای این که بتوانید با این سیستم و جوانب مختلف آن بیش‌تر آشنا شوید، در درجه اول لازم است که نگاهی بر چیستی این سیستمِ تصویرسازی هوشمند داشته باشیم:

سیستم اتو ترکینگ ردگیری خودکار چیست؟

سیستم اتو ترکینگ یا همان ردگیری خودکار در حقیقت نوعی روش تصویرسازی هوشمند از اتاق‌های کنفرانس به حساب می‌آید. سیستم مذکور در تعامل با میکروفون‌ها بوده و سبب پخش تصویر سخنران به صورت هم‌زمان با صدای وی می‌شود. قابل ذکر است که در سالن‌های کنفرانس به طور معمول چندین میکروفون برای سخنرانی حضار وجود داشته، هر صندلی مجهز به یک میکروفون بر روی میز کنفرانس بوده و حضار و سخنران همواره در حال تعامل و اظهار نظر هستند. سیستم میکروفون‌های موجود در سالن‌های کنفرانس به گونه‌ای طراحی شده که در لحظه سخنرانی هر فرد، تنها همان میکروفون اجازه پخش داشته و سایر میکروفون‌ها اجازه پخش صوت نداشته باشند.

سیستم اتو ترکینگ ردگیری خودکار در این سالن‌ها نیز همواره در حال تعامل با میکروفون‌های موجود در سالن بوده و با روشن شدن هر میکروفون، دوربین‌ها به سمت همان میکروفون هدایت شده و تصویر فردی که در حال صحبت بوده را به نمایش می‌گذارند. در نتیجه می‌توان گفت که در سالن‌های کنفرانس نیازمند ارتباط تصویری میان چند نقطه مختلف و همچنین تشکیل جلسه کاری بین حضار به همراه تبادل اطلاعات هدفمند هستیم. سیستم صوتی که در اتاق کنفرانس تعبیه می‌شود بسیار حائز اهمیت است. سیستم‌های صوتی موجود در چنین سالن‌هایی وظیفه مدیریت کردن ارتباط صدایی را بر عهده دارند، اما تکنیک‌های فوق‌العاده کارآمد و نوین‌تری نظیر سیستم تصویربرداری هوشمند روی کار آمده که با کمک آن‌ها می‌توان تصویر سخنران را به همراه جزئیاتی که نیاز بوده در صفحه نمایش موجود در اتاق کنفرانس به نمایش درآورد.

 

سیستم اتو ترکینگ ردگیری خودکار چیست؟

 

 

چرا به سیستم اتو ترکینگ ردگیری خودکار نیاز داریم؟

در جلساتی که ماهیت و مبحث ساده‌ای دارند، تمامی افراد حاضر پشت یک میز کوچک نشسته و نیاز چندانی به نمایش بصری برای برقراری ارتباط ندارند؛ اما این نیاز در جلساتی که بزرگ‌تر هستند و تعداد حاضرین زیاد است، ضروری می‌شود. در اکثر جلسات بخشی از حاضرین جزو سخنران‌ها نبوده و در جایگاه مدعوین و ناظر جلسه می‌نشینند، اما با این حال بایستی که در جریان کامل جلسه و صحبت‌هایی که می‌شود قرار بگیرند. افراد مذکور به تصویر و صوت سخنرانان نیاز داشته تا بتوانند از موضوع جلسه بهتر اطلاع پیدا کنند.

 

چرا به سیستم اتو ترکینگ ردگیری خودکار نیاز داریم؟

 

 

پیشنهاد خرید

دوربین آندوسکوپی ۱۵ متری

1,835,000 تومان1,418,000 تومانخرید کنید

بررسی عملکرد اتو ترکینگ ردگیری خودکار

اکنون که با چیستی سیستم اتو ترکینگ به طور کامل و جامع آشنا شدیم، در این بخش می‌خواهیم به چگونگی کارکرد این سیستم بپردازیم. به منظور طراحی سیستم‌های مذکور از یک دوربین رباتیک بهره‌گیری می‌شود. دوربین رباتیک دارای عملکردی هوشمندانه بوده و در عین حال کارکرد آن وابسته به سیستم صوتی سالن کنفرانس است. همان‌طور که گفته شد، روی میز کنفرانس و در برابر هر یک از حضار یک میکروفون نصب شده که در زمان گفت و گو و صحبت کردن اشخاص، این میکروفون‌ها به نوبت فعال می‌شوند.

با فعال شدن هر یک از میکروفون‌ها، دوربین رباتیک نیز فعال شده و به سمت میکروفونی که فعال بوده تغییر جهت می‌دهد. با کمک سیستم اتو ترکینگ ردگیری خودکار تصویر فردی که در حال سخنرانی بوده پخش شده و تمامی حضار می‌توانند او را تماشا و با بحث مورد نظر در جلسه کنفرانس ارتباط بهتری برقرار کنند. البته گاهی اوقات در این سیستم از چند دوربین رباتیک استفاده می‌شود که در چنین شرایطی برنامه‌ریزی دوربین‌ها کمی دشوارتر و چالش‌برانگیزتر خواهد بود. چنانچه برنامه‌ریزی دوربین‌های رباتیک موجود در سالن کنفرانس به واسطه یک فرد متخصص انجام شود، در نهایت سیستم کارایی بسیار شایسته‌ای از خود نشان خواهد داد.

در حالت عادی در اتاق جلسات چند دوربین نصب می‌شود که امری عادی است. به طور معمول این دوربین‌ها روی صندلی‌ها فیکس شده و تصویر واضحی از هر یک از سخنرانان ارائه می‌دهند. در گذشته برای انجام این کار اپراتوری در اتاق فرمان حاضر می‌شد تا دوربین‌ها را سوئیچ کند. این اپراتور می‌بایست در هر لحظه به طور دقیق مناسب‌ترین دوربین را برای نمایش تصویر فردی که در حال سخنرانی بود تنظیم می‌کرد. انجام این کار بسیار دشوار و زمان‌بر بود و در عین حال در حین جلسه اشتباهات زیادی رخ می‌داد. امروزه با وجود سیستم اتو ترکینگ ردگیری خودکار اشتباهات گذشته برطرف شده و می‌توان از این روش نوین و رباتیک به صورت کاملاً هوشمندانه برای نمایش تصویر هر یک از حضار و سخنرانان بهره برد.

 

بررسی عملکرد اتو ترکینگ ردگیری خودکار

 

 

روش‌های پیاده‌سازی سیستم اتو ترکینگ ردگیری خودکار

کارکرد این سیستم در امتداد سیستم کنسول کنفرانس قرار می‌گیرد؛ به این معنا که بعد از فعال‌سازی سیستم کنسول کنفرانس، عملکرد تصویرسازی هوشمند نیز فعال خواهد شد. به منظور پیاده‌سازی این سیستم کارآمد دو روش کلی قابل انجام است که در ادامه با هر یک از روش‌های مذکور آشنا خواهیم شد:

روش اول فعال‌سازی سیستم اتو ترکینگ

در این روش یک دوربین هوشمند با قابلیت شناسایی فرد سخنران نصب خواهد شد. دوربین مذکور قادر است بر محدوده میکروفون فعال میز کنفرانس متمرکز شود که برای انجام این کار از یک برنامه کنترلی موقعیت‌یابی بهره می‌برد. البته این روش کمی پیچیده بوده و به همین خاطر برای سالن‌های بزرگ چندان مناسب نیست و روش بهینه و ساده آن، بهره‌گیری از برنامه سوئیچ هوشمند دوربین‌ها خواهد بود.

روش دوم فعال‌سازی سیستم اتو ترکینگ

در این روش به جای یک دوربین از چند دوربین ثابت استفاده شده و سیستم سوئیچ هوشمند نیز فعال است. دوربین‌ها در بخش‌های مختلف سالن نصب شده و تصویر شفافی از صندلی افرادی که در حال سخنرانی هستند را ارائه می‌کند. در طول کنفرانس با فعال شدن هر یک از میکروفون‌ها، سیستم ردیابی خودکار نیز فعال شده و با کمک برنامه سوئیچ هوشمند، دوربین مناسب فعال می‌شود. در این روش با جابه‌جایی میکروفون سخنران، تنها نیاز به سوئیچ کردن دوربین‌ها بوده تا تصویر سخنران جدید از منظر دیگری به نمایش گذاشته شود.

مزایای سیستم اتو ترکینگ

  • امکان پوشش دادن تمام فضای سخنرانی جلسه بدون نیاز به اپراتور و کنترل دستی فراهم است.
  • در سالن‌های کنفرانس هیچ‌گونه نقطه کوری وجود نخواهد داشت؛ از این رو می‌توانیم به کل فضای هدف به منظور نمایش تصویری دسترسی داشته باشیم.
  • این سیستم از قابلیت آرشیو سازی صدا و همچنین ارائه تصویر هم‌زمان برخوردار است.
  • امکان جابه‌جایی سریع دوربین‌ها متناسب با نیاز ما فراهم است.
  • چهره کلیه سخنرانان با وضوح کافی نمایش داده می‌شود؛ به همین خاطر بین آنان و حضار جلسه ارتباط بهتری شکل گرفته و در نهایت کیفیت جلسه افزایش پیدا می‌کند.

 

 

مزایای سیستم اتو ترکینگ

 

 

پیشنهاد خرید

دوربین sqt v380 pro با صدای دو طرفه

1,265,000 تومان1,180,000 تومانخرید کنید

کاربرد سیستم اتوترکینگ

اگر تا این بخش از راهنما همراه ما بوده باشید، حتماً می‌دانید که سیستم اتو ترکینگ ردگیری خودکار به منظور مدیریت تعداد زیادی از افراد در جلسات بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. با کمک این دوربین‌ها تمامی حضار در جلسه می‌توانند تصویر فردی که در حال سخنرانی بوده را تماشا کنند. لازم به ذکر است که هر اندازه جلسه بزرگ‌تر باشد، کارایی این سیستم مفیدتر خواهد بود. در ادامه با مصارف سیستم اتو ترکینگ آشنا خواهیم شد:

  • استفاده در سالن‌های اجلاس
  • استفاده در جلسات عمومی و اتاق‌های کنفرانس
  • استفاده در مراکز آموزشی به منظور تجهیز کردن کلاس‌های بزرگ
  • سخنرانی‌های عمومی
  • سالن همایش

 

کاربرد سیستم اتوترکینگ

 

 

سخن پایانی

سیستم اتو ترکینگ ردگیری خودکار از جمله سیستم‌های تصویرسازی هوشمند و نوین بوده که بیش‌ترین کارایی را در سالن‌های بزرگ کنفرانس دارد. با کمک این سیستم و عملکرد رباتیکی که ارائه می‌کند، تمامی حضار در جلسه می‌توانند به صورت هم‌زمان به صدا و تصویر سخنرانان دسترسی داشته باشند. بهره‌گیری از این سیستم مزیت‌های فراوانی داشته که از جمله مهم‌ترین امتیازات آن می‌توان به بهبود کیفیت جلسه و ایجاد ارتباط موثر بین سخنران و حضار اشاره داشت.

 

سوالات متداول

۱ـ قیمت سیستم اتو ترکینگ ردگیری خودکار چقدر است؟

فاکتورهای مختلفی می‌توانند بر قیمت نهایی این سیستم تأثیرگذار باشند که از جمله مهم‌ترینِ آن‌ها می‌توان به برند، شکل ظاهری، تکنولوژی‌های به کار رفته در سیستم و همچنین چگونگی نصب آن اشاره داشت.

۲ـ مهم‌ترین عامل در تنظیم سیستم اتو ترکینگ چیست؟

اصلی‌ترین فاکتور در نصب و راه‌اندازی و همچنین تنظیم این سیستم، بررسی شرایط اتاق کنفرانس بوده که معمولاً توسط افراد متخصص صورت می‌گیرد؛ به گونه‌ای که دوربین‌ها در نقاط مختلف اتاق کنفرانس نصب شده و زاویه درستی از سخنرانان ارائه کنند.

۳ـ آیا سیستم اتو ترکینگ قابلیت استفاده دستی دارد؟

بله؛ این سیستم در کنار این که هوشمند است، قابلیت کار دستی نیز دارد. در حقیقت، کاربران می‌توانند از این سیستم یا به صورت دستی (Manual) و یا به صورت خودکار (Auto) استفاده کنند.